係荃灣西坐巴士,20分鐘就到馬灣。中午到埗,又熱又落雨,加上肚餓,就閃咗入去一間幾出名嘅cafe嘆下。咖啡師好好態度,詳細介紹同埋推介嘢食比客人💯🐓 土耳其招牌烤雞半隻 $178大力推薦呢款主食!烤雞好大隻,皮又酥脆又香口,平時唔食雞皮嘅我都忍唔住食😂 肉質鮮嫩多汁,就咁食已經好出色,仲可以點埋健康唔甜嘅yoghurt食,另有一番風味👍🏻 烤雞底下有飯,飯粒飽滿圓潤,媲美日本珍珠米~ 沙律係配埋紅石榴汁,好開胃,配料又豐富☺️ 個人認為烤雞係必食!🍕 廚師特色雞肉薄餅 $158因為隻烤雞好好食,所以pizza都encore咗雞肉😋 呢個同樣都係好足料👍🏻 批底卜卜脆,邊位略帶煙燻味🤤 芝士份量足,味道香濃,好有咬口。雞肉粒大大舊,味道真係無得輸!醬料酸酸甜甜,加埋沙律食幾惹味😊☕️ 土耳其熱沙上煮咖啡(自己試玩)$80呢個係今次嘅重點!咖啡師一邊示範,客人一邊跟住做,過程幾好玩,而且都有啲技巧,係一個好值得嘗試嘅體驗,玩完仲有張手繪嘅明信片送😆 咖啡味非常濃郁,質感稠杰,配埋一粒糖食,飲完仲可以用啲咖啡渣玩占卜。☕️ 無渣土耳其沙咖啡呢款就嚟推出,咖啡師俾我哋試飲吓☺️ 呢隻咖啡係冇渣嘅,而且

🐓 土耳其招牌烤雞半隻 $178

🍕 廚師特色雞肉薄餅 $158

☕️ 土耳其熱沙上煮咖啡(自己試玩)$80

☕️ 無渣土耳其沙咖啡
呢款就嚟推出,咖啡師俾我哋試飲吓☺️ 呢隻咖啡係冇渣嘅,而且味道帶甜,口感順滑,容易入口,適合冇飲開咖啡嘅人~ 製作過程係要煲完再浸,所以都落咗唔少心機👍🏻

🍵 養生花茶
呢款帶天然甜,係無加糖嘅,糖尿病人士都啱飲👍🏻 阿媽同隔離臺嘅客人都大讚呢款茶清新又香甜,而且幾解渴同埋消滯👍🏻

🌾 土耳其地道小麥蛋糕 +$88
飯後甜品🤩 外層嘅麵條香脆,內裏煙韌,口感幾豐富,味道甜甜地,再加上面頭嘅雪糕,好食😋

我地坐咗兩個半個鐘先走🤣 因為全程除咗食嘢之外,咖啡師仲同客人有傾有講,分享咗好多關於土耳其嘅有趣知識,而且會認真訪問返客人對食物嘅意見,非常有heart💯 原來餐廳係疫情之前仲會舉辦土耳其嘅深度遊,有機會真係想join🥰 呢間係黎馬灣必訪嘅特色餐廳!