2020-07-10 160 views
荃灣區排隊小店,真係非常受歡迎,晚市未夠七點已經要等10張枱,不過佢翻桌率高,半個鐘內都入得去。鋪面唔大,裝修真係好似星馬嗰啲傳統冰室,老實講坐就唔係坐得太舒服嘅。一叫完餸店員就上肉骨茶。馬來西亞嘅肉骨茶藥材味好重,但係唔會好油,飲完唔會覺得好肥膩。跟住就上肉骨茶嘅肉,非常好食!一啲都唔痴牙,佢唔係煲到爛晒嗰種,咬落去仲係有咬口嘅,而且食到肉味,但係又一啲都唔會韌招牌老鼠粉都幾好食,比較香口,但係我個人唔鍾意食炒粉麵😂 所以對佢嘅印象係還好。呢個咖喱配薄餅就真係俾我哋執到寶,真係求其嗌但係好好食!咖喱有啲似印度咖喱,但係入面就冇肉嘅,似係啲蔬菜同豆類,而且食到有孜然味,非常香,好食過唔少印度餐廳賣嘅咖喱。薄餅係偏油嘅,但係配埋咖喱分數仍然係非常高!咖央多士係本人今餐心目中嘅冠軍,真係超級好食!多士要趁熱食,外脆內軟,中間內餡唔會太甜又好香椰子味,仲要多士嘅每個角落頭都係充滿咖央餡,呢個真係非常高質!嘢飲方面集合朋友嘅意見就係三杯都幾好飲😂 三個人由正餐食到去甜品再加每人一杯嘢飲,一人$115😱 真係平靚正到一個極點,唔怪之得佢咁多人排隊,呢個情況非常合理😂
一叫完餸店員就上肉骨茶。

一字骨肉骨茶

招牌老鼠粉

咖哩薄餅

咖央多士

恐龍下蛋、班蘭冰、檸檬薏米水

嘢飲方面集合朋友嘅意見就係三杯都幾好飲😂

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$115 (Dinner)
一字骨肉骨茶
招牌老鼠粉