2016-02-29
早幾日行經炮台山, 見到這間【御品薈】主要賣即食韓國海蔘, 鮑魚, 魚翅, 燕窩等等產品~~鋪頭細細但有很多產品~~剛巧仲比我發現佢宜家有兩款即食小食做緊推廣;分別係麻辣海參絲及蜂蜜燕窩水晶蛋, 價錢唔貴就即刻帶返屋企做宵夜"*麻辣海參絲 (HK$68)用上韓國野生海蔘, 以麻辣醬汁混合爽脆的青瓜及紅椒絲而成的涼伴小食!!!份量蠻多, 睇得出好足料呢"*海蔘絲爽口又彈牙, 很有咬口;加上麻辣味道的刺激感, 非常惹味, 令人越黎越想食~~伴埋青瓜絲及紅椒絲一齊食, 多左一份清新口感!!食完辣野就食返D甜野中和下!!!呢個就係蜂蜜燕窩水晶蛋 (原價 HK$238, 推廣價HK$98)原隻玻璃蛋送埋比你好吸引, 配有一包紐西蘭麥蘆卡蜂蜜一齊食用"*打開蛋蓋已經見到好足料既碎燕係面頭, 下面就係草莓味啫喱~~食之前加入蜂蜜混入燕窩中, 加強燕窩的味道!!!食落味道清甜, 每啖都有燕窩入口, 既養顏又美味"*估唔到啫喱跟燕窩咁爽, 味道很清甜呢~~宜家做緊推廣真係幾抵食下丫!!
主要賣即食韓國海蔘, 鮑魚, 魚翅, 燕窩等等產品~~ 鋪頭細細但有很多產品~~
剛巧仲比我發現佢宜家有兩款即食小食做緊推廣;
份量蠻多, 睇得出好足料呢"* 海蔘絲爽口又彈牙, 很有咬口;
加上麻辣味道的刺激感, 非常惹味, 令人越黎越想食~~
伴埋青瓜絲及紅椒絲一齊食, 多左一份清新口感!! 食完辣野就食返D甜野中和下!!!
原隻玻璃蛋送埋比你好吸引, 配有一包紐西蘭麥蘆卡蜂蜜一齊食用"* 打開蛋蓋已經見到好足料既碎燕係面頭, 下面就係草莓味啫喱~~
食之前加入蜂蜜混入燕窩中, 加強燕窩的味道!!!
食落味道清甜, 每啖都有燕窩入口, 既養顏又美味"*
估唔到啫喱跟燕窩咁爽, 味道很清甜呢~~
宜家做緊推廣真係幾抵食下丫!!