2021-06-21 954 views
朋友生日,又再陪食好嘢。這裹的招呼一流,好欣賞。今次試牛肉他他配魚子,好好味,賣相都好靚。朋友試了凍鵝肝配粟米cream同甜炮谷,都幾特別,幾清新,好有夏天的感覺。主菜我選擇了慢煮和牛頰肉,和一般牛扒比較,這有點兒乾,不太喜歡。朋友食的慢煮雞,是配以香茅,魷魚及白松露的,他說雞肉嫩滑,白松露好味,幾特別。甜品方面,我們試了蘋果撻,一般般啦,略帶甜。上次食芝士食得好開心,所以今次又再加錢試試。今次嚟咗一隻好林的芝士,勁臭。簡直食唔到,非一般人可以試,流心芝士叫Saint-Marcelin,食完個口罩臭足成日,十分難忘。最後食petite four, 十分飽,差不多食不落了。

甜品方面,我們試了蘋果撻,一般般啦,略帶甜。

最後食petite four, 十分飽,差不多食不落了。