2024-06-25
有日同男朋友喺旺角唔知食咩好,見呢間咁多正評諗住黎試下,點知中大伏😢叫咗一個意粉同半隻燒雞,加錢轉咗一個做餐,見到佢個湯我真係呆咗,佢用咗隻好可愛嘅貓貓杯嚟裝,但係佢只係裝咗1/4杯左右(可能都冇)嘅湯俾我😅之後嗰半隻烤雞黎到,我哋呆咗😧佢嗰兩嚿雞仲細過KFC嗰啲雞,然後再加一pat仔薯蓉同少少蘆筍粟米仔就上碟,個汁又唔好食,食完又唔飽,完全唔值咁嘅值錢。(近鏡影可能唔覺佢咁細,實物係真心細。我好鍾意食燒雞,佢真係我食過最迷你嘅烤雞)至於個意粉,係味道正常份量偏細嘅意粉,而個洛神花茶嘅味道就好似加咗花瓣嘅熱水咁🤯 但係我見到其他枱嘅嘢食,例如佢個豬肋骨同薯條,離遠睇個份量好似正常少少🥲 如果大家都真係想試呢間餐廳個人建議千祈唔好嗌佢個燒雞,真係幾啖就食完。環境方面,我哋嗰日由六點鬆啲坐到七點幾,間餐廳長期好似冇開冷氣咁,可能因為佢係開放式廚房又長期打開咗去後樓梯嗰度門,就算唔食嘢淨係坐喺度真係好熱🫠另外佢燈光亦非常之昏暗,如果我為咗影靚靚打卡相黎一定會好失望。當晚我哋兩個都食唔飽,只係想快啲食完快啲走,去第二度食嘢🫠完全唔理解啲好評喺邊度嚟