今晚好朋友生日揀咗嚟呢間一直想試嘅餐廳😬~賣點係響38樓有靚景😍叫咗支法國嘅紅酒(美食當然要配美酒😍🍷)佢哋送嘅麵包配嘅牛油好特別,一塊牛油入面係有三隻味道~另外送咗一個冷盤大蝦小食,酸酸地隻大蝦爽甜好開胃~😋前菜方面,叫左個蟹肉雙重奏,入面有好多蟹肉、芒果同埋牛油果等,呢個好好食好清新😋~另外叫咗個鴨肝,有成兩大塊,煎得都好香脆,配埋塊多士食好好味!👍🏻主菜方面,叫咗個美國肉眼扒配紅酒汁,呢度個扒整得唔錯,生熟程度控制得啱啱好,有牛味(但係牛味可以再濃啲會更好)配咗個炸既啲粗薯條,yummy!🤤另外叫咗個佢哋自家製嘅意大利扭紋粉Le casarecce,呢個係佢地介紹,估唔到好好食!😍係用黑松露忌廉汁、牛肝菌,重點係佢哋自家製嘅扭紋粉整得好Aldente口感好好!而且份量都好多~🤤雖然食到呢度都已經好飽,但係又點可以唔食甜品😍😆友人生日,之前知道呢度有個玫瑰花分子雪糕甜品好出名🌹,不過要預先訂定(所以我一早已book位嘅時候都已經訂咗)😙一上嘅時候係個廚師推住架車出嚟,佢會成個過程響我地面前整,一邊整一邊好細心介紹,淨係睇個過程都已經好開心因為好靚!😍個玫瑰分子雪糕真係好靚呀!😍仲有

一上嘅時候係個廚師推住架車出嚟,佢會成個過程響我地面前整,一邊整一邊好細心介紹,淨係睇個過程都已經好開心因為好靚!😍個玫瑰分子雪糕真係好靚呀!😍仲有成支organic玫瑰仲係食得嘅添!🌹🤤雪糕非常有玫瑰味,玫瑰花瓣、玫瑰雪糕再加埋好脆嘅撻底一齊食,真係超美味!🤤😍唯一唔好嘅地方就係雪糕真係溶得好快,極速影相之後已經溶咗部份Tim~haha~不過成個過程朋友睇到都好開心☺️❤️

總括來講,今晚呢度都幾唔錯,重點可以有靚景,不過如果講食物之中令我印象最深刻都係個玫瑰甜品😍如果慶祝生日呢度都係一個幾好選擇~👍🏻

好飽同滿足嘅一晚!☺️🍷😚