2024-01-26
平時淨係會去長洲,今次第一次去坪洲,去完之後返唔到轉頭😂 人流少過長洲好多,而且風景同埋建築都好靚,好多打卡位📸 例如牛皮廠,去完之後覺得自己鍾意坪洲多好多😆🤍 今次同大家介紹喺坪洲都算出名嘅cafe☕️ 我哋去嗰日係坐窗邊位,雖然陽光照入嚟好靚☀️ 但真係好曬,大家要衡量下😂☕️ Ice Mocha $48味道唔錯😋 入口時朱古力味較為香濃🍫 之後會有咖啡的回甘味出嚟☕️ 不過略嫌有啲甜🤏🏻🍕 Island Table Supreme Pizza (8”) $68係一個一人份8吋嘅pizza🍕 個皮好薄,配料亦都落得好足,尤其係芝士🧀️ 好拉絲😆 2個人share啱啱好,如果一個人食晒嘅話可能會有少少漏🤏🏻🍰 Cream Brûlée Cheesecake $52面層焦糖燒得好脆口,平時會好怕呢啲脆焦糖好苦,但呢個一啲都唔苦仲甜甜哋😋 蛋糕好濃芝士味,口感偏濕,好滑好creamy🤤 嗰日係假期去,但都唔算多人,唔洗排隊🫶🏻 好鍾意呢到嘅環境好chill☕️ 坐得好舒服,嘢食又唔差,價錢亦都唔係交智商稅😂 下次再去坪洲會再覆桌🤎🥘 食物:8/10💰 性價比:7.5/10🪑 環境:8.5/10
☕️ Ice Mocha $48
🍰 Cream Brûlée Cheesecake $52