2020-12-06
第一次食流水蝦放題,有得食又有得玩,未去就已經先興奮☺️一入到去已經聞到好香磯燒既味道,我食9:30pm個轉,人唔算好多,而銅鑼灣呢間大部份座位隔離已經係蝦缸,食客隨時都可以夾到新鮮生猛🦐,即夾即燒,好好玩因為d蝦太生猛了,要先用冰水凍暈佢先再放上爐燒,避免走蝦,雖然d蝦係扎扎跳好新鮮,但食落又唔算好鮮甜,蝦味欠奉元貝、蠔、帶子除左流水蝦,仲有元貝,蠔,帶子,蜆,螺都係任食的燒元貝好鮮甜,加上蒜蓉牛油一齊燒,真係好鬼香,什至比流水蝦更好食蠔亦都新鮮,不過燒既時間要掌握得好好先唔會過老宮崎和牛晚市贈送既宮崎和牛,睇油脂分布都知道一定好食,雖然每人只得兩件,始終海鮮先係主角,可以淺嘗和牛都已經不錯其他除左海鮮,仲有其他肉類、丸類、蔬菜,生果,無酒精飲品,雪糕任揀任食當中麻辣雞翼,咖喱雞翼都好出色,醃得好入味,好好食唯一要挑剔既係銅鑼灣分店無酒牌,有d失望,其餘食物,服務態度都好好,價錢又合理,又食又玩左兩個半鐘,好開心☺️
元貝、蠔、帶子
除左流水蝦,仲有元貝,蠔,帶子,蜆,螺都係任食的
蠔亦都新鮮,不過燒既時間要掌握得好好先唔會過老
宮崎和牛
其他
當中麻辣雞翼,咖喱雞翼都好出色,醃得好入味,好好食