2019-04-16 56 views
今晚輪到小學識到宜家既閨密同我補祝生日,就返其中一個係尖沙咀放工,所以揀係呢頭食。餐廳似cafe咁,細細間。A la carte menu 既pasta & risotto得幾款,主要肉類多啲,最後揀咗二人餐加一碟意粉同Ribs。點完野食送上餐包,微暖,入面好軟綿,好味!塊芝士脆餅好香,有少少番茄乾👍🏻👍🏻二人餐前菜揀咗法式焗田螺,田螺落左啲香草醬比較油,唔太鍾意田螺既味道,有啲怪怪地。但底下啲蒜蓉薯蓉好正超香!餐湯係雜菜湯無乜特別。Pasta/risotto入面揀一款,揀左黑松露芝士煙肉菠菜Gnocchi,大家食完一致覺得好鹹,gnocchi質感係幾好有啲煙韌,黑松露味都出既,不過真係太鹹喇食唔晒。Main course揀左烤燒美國牛腹膜柳,要medium,燒到好靚,一切就feel到肉質好軟腍,牛味都幾濃,side dish有啲薯蓉同茄蓉雜菜,相比田螺個蒜蓉薯蓉就失色好多,普通左啲不過都夠綿滑。另外叫左煙肉少椰菜仔,椰菜仔有少許澀但可接受,如果唔係連煙肉食會食唔出煙肉味,煙肉唔夠香。原先叫左松葉蟹🦀味噌蟹羔鵪鶉蛋意大利麵伴龍蝦汁🦞,但waitress話無蟹羔轉海膽得唔得,我地都ok所

餐湯係雜菜湯無乜特別。

原先叫左松葉蟹🦀味噌蟹羔鵪鶉蛋意大利麵伴龍蝦汁🦞,但waitress話無蟹羔轉海膽得唔得,我地都ok所以照點。估唔到佢啲海膽就咁放一邊,以為放係意粉面。意粉煮得幾好唔會過腍,有啲硬度,但就未至於al dente,每條意粉都掛滿龍蝦汁好味,但就食完先發現碟有啲一絲絲蟹肉,我地食個時就食唔出有蟹肉😦證明太少。

重有BBQ蜜糖醬燒美國豬仔骨配脆炸番薯條,加多$20有芝士係面。閨蜜覺得呢個無牛腹膜柳咁正,佢地鍾意軟腍腍既肉多啲,我覺得ribs都幾好味,鹹鹹甜甜,都幾厚肉,切開啲肉帶點粉紅色,佢地大讚個炸番薯條正,不過我嫌佢外面唔夠脆,入面唔夠軟腍。

二人餐跟左個香蕉朱古力pancake,閨蜜事前講定要黎慶祝生日,所以點蠟燭寫左字俾我❤️sweet sweet!因爲之前book呢間餐廳時話想食佢地個earl grey panna cotta,佢地同左waitress講😍好滑,不過偏重奶多啲,伯爵茶味可以再濃啲!
pancake味道普通無乜特別,個皮煎得幾薄。