2019-05-30 117 views
早幾日返工勁忙全天候開會,食完個早餐之後全日冇食過嘢,放工嘅時候我肚餓到癲咗,原本約咗人係諾士佛台度飲嘢,見到呢間餐廳有得飲又有得食,即刻轉場去呢度又食又飲仲好。送酒梗係要食前菜啦,pama ham我最愛,仲有煙三文魚同埋其他煙肉,配埋白酒一齊食,味道好香,好鐘意煙肉在我口腔入邊嘅味道,令人非常回味。另外叫咗呢個菠菜酥皮批,新鮮焗起外面好香脆,入面餡料好多,配埋獨有醬汁,非常好味,好正!除咗飲白酒我哋仲飲埋啤酒,飲酒特別想食煎炸野,所以叫咗碟fish and chips,炸魚兩舊非常大狗,新鮮炸起外脆內軟,最鍾意佢炸魚入面都好有味道,而且 魚肉唔會好鬆散,仲有一大堆厚切薯條,送酒一流。最後來個德國豬手,非常大盤,上枱嗰陣時真係有啲俾佢嚇親,真係非常大隻而且好好肉,肉質鹹鹹地配啤酒真係絕配,豬手表皮充滿骨膠原,點埋醬汁特別好味,除咗大大隻豬手我非常欣賞佢下面嘅酸菜,食豬手其實都幾溜,所以豬手配少少酸菜一齊食,可以中和溜的感覺,食多幾舊都唔怕。今餐真係非常豐富,兩個人竟然可以食咁多野,坐足四個鐘開心又relax。