最近經常在家抗疫,呢幾日疫情有好轉,今日就約左個閨密出荃灣剪頭髮順便食個lunch抖下氣~呢間m kitchen已經唔係第一次食,如果約朋友係荃灣食既話好容易會諗起佢,因為多選擇,抵食又好食👏🏻今次食果啲全部都係上次未食過既野😁 首先係石燒肉眼扒配薯條 (七成熟跟日式燒汁)肉眼扒厚身又大塊😍 上菜嗰陣應該冇七成熟,因為裡面仲幾紅,但切開之後稍為掂一掂個石燒底已經變熟,肉質非常淋非常嫰滑非常juicy!🤤🤤 同我上次食過近呢一年好興嗰啲開到成行成市既石燒牛相差好遠😮😮😮 呢間滿分!👏🏻👏🏻 仲有啲薯條香脆而唔油膩👍然後就係鰻魚炒飯, 除左面頭有塊鰻魚之外,飯底都有鰻魚粒👏🏻 仲有三色雜豆,口感豐富,調味適中,好味😁追加既炸香草雞翼熱辣辣,外皮十分香脆,裡面就十分滑,幾香香草味😋🥑但係略嫌咸左丁丁~雜果雪糕窩夫個上菜碟好型😂 呢個味道就正常唔算特別出色跟餐熱檸蜜可能檸檬新鮮所以幾好飲 (無影到相) 食左兩次都無令我失望👍M Kitchem繼續努加油👏🏻💪
今次食果啲全部都係上次未食過既野😁

肉眼扒配薯條

首先係石燒肉眼扒配薯條 (七成熟跟日式燒汁)

鰻魚炒飯

炸香草雞翼

雜果雪糕窩夫個上菜碟好型😂 呢個味道就正常唔算特別出色
跟餐熱檸蜜可能檸檬新鮮所以幾好飲 (無影到相)
食左兩次都無令我失望👍M Kitchem繼續努加油👏🏻💪
2020-08-24
$126 (Lunch)
鰻魚炒飯
炸香草雞翼