2022-11-28
好味既餐廳真係值得encore,今次又番黎秋田食晚飯😋餐廳既裝潢主要都係暖色日系,同埋有不少既日式擺設,我同朋友點左個小樽漁港二人套餐~ 因為人均消費夠$400所以可以玩「一手抓蝦」一手捉到幾多隻蝦,果啲蝦就歸我地了😎捉左7隻!但因為我本身對生蝦敏感,所以拜托職員幫我燒兩隻,職員都好盡責,會講明呢種蝦建議用刺身上會好味啲,燒後肉質有機會無咁有彈性,確保客人知情及同意後先處理👍🏻季節沙律水晶藻類好爽口~ 餐前小食由左起分別係明太子沙律、日式牛蒡絲、木魚蒜頭漬,牛蒡絲好爽脆👍🏻 木魚蒜頭酸酸甜甜,唔會得蒜頭果種辛辣味~精選刺身五點三文魚、吞拿魚、油甘魚、池魚等等,刺身感覺新鮮肥美,同埋食嘅時候冇筋😁日本生蠔刺身生蠔唔腥,亦唔細隻👍🏻三點浜燒料理鮮活南非鮑魚:上枱時超級生猛仲係咁郁🫢燒完之後仲係好彈牙😋北海道帆立貝:有好香牛油味,而且好多肉又唔痴牙函館北寄貝:好鮮甜!職員推薦我地可以飲埋佢啲汁,好有海水咸咸地又鮮甜😋蟹殼蟹膏甲羅燒呢個夾羅燒份量好大,一塊多士都唔夠餸晒啲蟹膏嚟食🤪唔會好咸,個人覺得味道岩岩好,唔會蓋過啲蟹肉既鮮味。火炙香蔥三色迷你海鮮丼今日魚生主要係左口魚,油脂較多,魚油拌飯
因為人均消費夠$400
所以可以玩「一手抓蝦」
一手捉到幾多隻蝦,果啲蝦就歸我地了😎
捉左7隻!但因為我本身對生蝦敏感,所以拜托職員幫我燒兩隻,職員都好盡責,會講明呢種蝦建議用刺身上會好味啲,燒後肉質有機會無咁有彈性,確保客人知情及同意後先處理👍🏻 季節沙律
水晶藻類好爽口~ 餐前小食
由左起分別係明太子沙律、日式牛蒡絲、木魚蒜頭漬,牛蒡絲好爽脆👍🏻 木魚蒜頭酸酸甜甜,唔會得蒜頭果種辛辣味~ 精選 刺身五點
三文魚、吞拿魚、油甘魚、池魚等等,刺身感覺新鮮肥美,同埋食嘅時候冇筋😁 日本生蠔 刺身
生蠔唔腥,亦唔細隻👍🏻 三點浜燒料理 鮮活南非鮑魚:上枱時超級生猛仲係咁郁🫢燒完之後仲係好彈牙😋 北海道帆立貝:有好香牛油味,而且好多肉又唔痴牙 函館北寄貝:好鮮甜!職員推薦我地可以飲埋佢啲汁,好有海水咸咸地又鮮甜😋 蟹殼蟹膏甲羅燒
呢個夾羅燒份量好大,一塊多士都唔夠餸晒啲蟹膏嚟食🤪唔會好咸,個人覺得味道岩岩好,唔會蓋過啲蟹肉既鮮味。 火炙香蔥三色迷你海鮮丼
今日魚生主要係左口魚,油脂較多,魚油拌飯剛剛好🤪 鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬
烏冬好彈牙同煙韌,而且好有麵粉既味道,即使有蛋黃醬都無蓋過烏冬本身既味道~ 杏仁豆腐
超級濃既杏仁味!豆腐好滑😋