2010-01-10
前陣子同食友們去soho食甜品,見到佢哋嘅咭片"吉"於水松板上又另我醒起曾有念頭要試吓,於是jan 07, 10來dinner,叫咗 : 1) set dinner (hk$48)i) parma ham w/melon bagel-1見都呢個味,又特別,又喺我嘅"飛佛",都即刻認定,唔洗再望其他組合了-因為夜了,所以包只剩下sun dried tomato同flexseed,所以揀了flexseed-包慣性要求烘熱1點,影咗好1個時間,入口暖熱,喺印象中,只喺機場嗰間嘅熱度最強勁,簡直燙手,因為1來佢烘嘅時間再耐d,2來佢哋嘅烘機喺會壓扁/實個bagel咁烘,令到bagel身上有晒烤印 (平衡間條),而且全個扁平,所以見到呢個外形無變到,都估到熱極有限-正宗嘅bagel包質會帶煙韌,呢個都唔明顯,-反而個餡料份量都幾慷慨,估唔到有3卷咁多,生菜片都多,又有cream cheese,個哈蜜瓜又甜,所以當然好食啦-不過因為parma ham w/melon喺獨立3卷,所以咬落去,就左唧右唧,食嘅時候有點"論盡" ii) green tea - anti oxidant-佢嘅所有茶都喺有功
1) set dinner (hk$48)
i) parma ham w/melon bagel
-正宗嘅bagel包質會帶煙韌,呢個都唔明顯,
ii) green tea - anti oxidant
-佢嘅所有茶都喺有功能,所以全部都有香料味,經店員解釋同介紹下,揀咗呢個香料味比較相對淡嘅
* 服務殷切............呢度有網上,soho又多1間可以1/2免費上網嘅地方喇