2023-03-07 103 views
同情人專登去長沙灣廣場食好西,今晚係食日本嘢。雖然居酒屋面細細,但行日本浪漫格調,裝修時尚優雅,感覺好warm,適合情侶拍拖談心青$98後生靚仔Bartender 即場向我哋面前調配一支酒,睇到賞心悅目。酒含有Vodka,青蘋果菠蘿Wasabi,飲落味道清甜。Wasabi唔會kun, 帶有清新既鮮味鱈魚片$68烤得非常香脆可口,味道甘甜,送酒一流日本海花螺$360用柚子胡椒煮成汁去整花螺。size 頗大既花螺味道超鮮甜,口感爽彈,帶有些少胡椒味,勁好食叉燒和牛串$98用叉燒醬去烤和牛,相當惹味吉列豬扒擔擔拉麵$98係剛炸起嘅吉列豬扒。個皮好薄,又真係超級脆口,食到索索聲。入面豬肉都好嫩滑,好好味擔擔麵湯底creamy,食到麻醬花生醬既味道,認真唔錯花生酥另外居酒屋亦都自製左花生酥俾我哋試下。花生酥咬落好鬆軟可口,入口即溶,好香花生味總括黎講,呢間店環境氣氛一流,店員會主動介紹每一道菜同酒,服務態度都超好,都有為客人斟酒,食物質素都高,食得夠chill,實會再encore
鱈魚片

青$98

鱈魚片$68
烤得非常香脆可口,味道甘甜,送酒一流
日本海花螺

日本海花螺$360

叉燒和牛串$98
用叉燒醬去烤和牛,相當惹味
吉列豬扒擔擔拉麵

吉列豬扒擔擔拉麵$98
擔擔麵湯底creamy,食到麻醬花生醬既味道,認真唔錯

2023-03-06
鱈魚片