2019-09-26
自從 #怪獸大廈 旁邊個舊商場被收購後,我哋已經好耐無嚟舊區呢邊嘅食飯喇。雖然 #小秘書 都係 #相機食先 嘅主意者,不過就算賣相有幾好,有時都不及 #小店 嘅人情味❤️ 從同事口中,知道 #商場翻身過後 #小店 陸續開張,而且喺街尾仲開咗間傳統粥店「海匯粥品」,好想去八吓係咪就係舊時嗰間😁 重新裝修過後嘅 #粥店,外貌同以前好唔同,而且 #老闆 亦已經換咗人😅 可能我嘅 #飯腳 實在太興奮,我哋不單止叫咗個 #及第雞粥,另外仲加咗 #炒麵、#蝦米腸、仲有 #油炸鬼🤪 #老闆 見成枱都係食物,仲擔心我哋食唔晒,上食物嘅時候已經拎定個膠袋比我哋打包😅🤣 嘿!老闆真係唔知道我哋 #首領 嘅「食力」有幾深💪🏻 #狂風掃落葉🍂 乜都俾我哋清晒✌🏻咁老細嘅手勢又幾好嘅,起碼我唔覺佢有加味精,#粥底 煮得好綿又夠多料,#油炸鬼 仲脆卜卜㗎😋 唯獨係碟 #蝦米腸 太過淋身,口感爭咁啲👉🏻👈🏻 不過簡簡單單嘅一餐有時真係比 #珍饈百味 還要有味道👍🏻