2023-08-20 31 views
鄰居兼好朋友要去加拿大移民🥲,所以約左佢係屋企附近食farewell dinner,我揀左平時我地食開既餐廳。雖然餐廳已經轉左名叫點.粵,但入面裝潢大致上一樣,食物款式一樣有我地鍾意既銀芽肉絲脆麵🥰銀芽肉絲脆麵真係食極唔厭,而且打卡一流,脆麵好似識飛天咁😱。芡汁淋係脆麵上面,令麵條又脆又軟。另外配料有豬肉絲、銀芽、菇絲等,口感豐富。職員會等我打完卡先帶我地煎開麵條,非常貼心😍懷舊蝦多士亦係平時必點食物,多士非常脆口,鮮蝦肉質彈牙,整體唔油膩😋秘製雞煲係餐廳新菜式,我哋叫咗半隻,雞件切得好細件,味道唔錯夠入味,入面仲有薯仔同洋蔥。均衡飲食好重要,所以最後叫左金銀蛋浸小棠菜,面頭好多鹹蛋黃同皮蛋粒,小棠菜好清甜。希望我同朋友既友情好似呢間餐廳一樣,雖然名字改左,但最重要嘅菜式仍然屹立不倒。到時等朋友返黎香港再食過!

銀芽肉絲脆麵

懷舊蝦多士

秘製雞煲

金銀蛋浸小棠菜

2023-07-07
$200 (Dinner)
銀芽肉絲脆麵
懷舊蝦多士