2017-06-19
晚上放工約了朋友相聚,想選cafe之時,發現有仙踪岩,印象中都係食吐司同珍珠奶茶咁,咁就不妨試試先。地鐵站一出行幾步左右就見到,好易搵,上到去,環境座位好寬敞,俾人好舒適既感覺,又有wifi提供, 岩哂一班朋友傾計聚會。依排夏天天氣好熱,急不及待叫飲品,打開餐牌有好多選擇呀!最後與友人選了香芋珍珠奶茶同卡布點子,選左重量級,真係好抵飲,香芋珍珠奶茶甜度剛剛好,珍珠好有咬口,不會過軟。食物方面就叫左招牌牛肉麵同冬蔭豬頸肉拉麵,類似濶條麵質感,牛肉麵湯底濃郁,牛肉也是很入味的!絕對不會失望!另一冬蔭湯底剛很開胃,帶出冬蔭微酸味,令人想再添多碗!另外叫左小食-鹽酥花枝同甜不辣,兩碟都份量適中,而且還是熱騰騰的,花枝更是香脆可口!最後少不了甜品,本身打算試其他味道既奶涷,最後店員告知剩原味同朱古力味,就試了原味,奶味濃郁,奶凍質感更為滑溜,總括而言,cp值高,食物味道質素更為我預期之外,價錢又大眾化!係同朋友輕鬆hea下傾計既好地方,值得讚讚。
依排夏天天氣好熱,急不及待叫飲品,打開餐牌有好多選擇呀!
係同朋友輕鬆hea下傾計既好地方,值得讚讚。