2018-01-04 159 views
今日就約咗幾個舊同學出嚟飲茶,反正成年冇見大家約年尾見下面咁啦,我哋人都幾十歲啦,各有各家庭各有各事, 見面的時間真係會越來越少。大家約得出嚟飲茶就最開心,又可以坐耐啲又可以不停添茶加飲,唔使續杯續杯計, 嘢食選擇又多 各自可以叫各自鍾意嘅嘢,又可以share食。飲茶都係叫嗰啲大路嘢食,總之一定唔會少得點心蝦餃、燒賣、菜苗餃、山竹牛肉球、鯪魚球、蘿蔔糕、豬腳仔、腸粉,等等等等, 講返呢度啲食物,其實質素都唔差,尤其係蝦餃燒賣。我覺得非常有水準,最重要係唔會食到好多味精咁樣。自己就覺得最好味係個豉椒牛肉炒麵, 個麵炒得好香好脆,豉椒牛肉又夠味道好惹味好好食。都係嗰句,朋友係要見架, 飲完茶我哋即刻約咗,一於打牌打天光, 一於友情無限loop