2023-12-29 731 views
唔少講,今次落咗腳去咗一間我慕名已久嘅食店,話說最近天氣開始涼,我就諗起黎試試佢哋嘅招牌——茘茸肉碎煲仔飯。服務員話呢度煲仔飯出名,我就一試究竟喇。飯面頭有兩粒茘茸,軟滑得嚟一啖入口就知道係真材實料,攪開嚟啲肉碎粒粒飽滿,飯香味十足,好入味。食落有層次,一啖飯一啖肉,啱啱哋。再講講小炒皇,真係料好實在,眼見都開心,韮菜花保持得脆口,蝦米同鮮魷都係點綴,食落咀嚼起上嚟,真係鮮味幾罐膠。👍而家一定要讚下荔茸肉碎飯,啱啱好嘅賣相加啲醬油焗一焗,開蓋嗰刻,嗰股熱氣同香氣一齊撲鼻而嚟,真心唔錯!😋上面啲茘茸波波球抵讚,又可愛又特別,加上肉碎同冬菇,味香質滑,啖啖肉感,一試難忘。食完煲仔飯,嚟個黑椒蜜糖雞翼,起勢!雞翼外邊香脆,內層肉嫩多汁,蜜糖醬汁甜中帶辣,吃得我停唔到口。全程吃得好開心,都算係一頓豐盛嘅晚餐。😍下次再黎,我仲想試下其他野!