2023-12-06 746 views
今次黎到生記,個環境簡單得黎就係溫馨,無花巧。我揀咗粥吖,食起上嚟,魚片瘦肉粥真係好過癮,魚肉滑且鮮美,瘦肉又炆得啱啱好,完全無渣。每啖粥,嗰種暖笠笠嘅感覺由胃滲到心坎,好有屋企嘅味道。再講吓嗰碗豬潤粥,豬潤夠滑,粥稠得黎又唔會過於黏口,味道略帶鹹鮮,就係少咗啲深度,可能因為我追求嗰種層次多啲嘅口感啫。配菜方面,炸兩啲皮香脆,煎堆外皮煎得啱啱好,裡面嘅糯米彈牙之餘又保有豐富嘅米香。點心好似雲吞噴水咁嘅汁多肉潤,真係一啖一個正!總結落黎,這家店保證你飽肚同收獲滿滿嘅人情味,諗起都想再去幾轉。啱哂搵個正宗港味,又唔想破費得過火嘅你,拜託,記住要食啲粥,溫養身子添!🍲🥢👍