2018-06-19
唔係講笑,一入去完全唔覺得自己係黎食泰菜😆裝修好簡約優雅(唔信撥左睇相) 仲要加埋射燈同古典純音樂,好得意既配搭,少左一股東南亞熱鬧feel,但成個感覺令人好舒服,加上應該係新開業關係,全場得我地同另外一兩枱客人😆好似包左場咁,邊食邊傾食左兩個幾鐘☺️💕‧🥘#泰式蝦肉炒金邊粉 $108呢味有少少偏貴,不過勝在蝦肉夠新鮮同彈牙 唔會係梅梅地個種🙈好怕出門食海鮮食中好淋好梅/完全無味個種。上碟時擺碟都好靚,如果粉再乾身少少就更好,唔會食到後期痴埋一堆咁🤔‧🥗#金不換肉碎生菜包 $88肉碎肥瘦適中,加埋配料炒得好香,已經唔會好多肥油,因為你一包生菜而生菜通常都奉旨會爆開個陣...😂就會知啲肉汁唔肥係感覺好好多架!唔好睇佢細細碟,有少少食唔晒。‧🥒#馬拉盞芥蘭 $78比一般泰菜館大碟既炒菜😳所用芥蘭幾嫩身,食落無硬皮又無渣既,味道惹味唔過鹹,所以首先就比我地清晒🤞🏻🍢#泰式沙嗲 6串 $88呢個一定要大力推介一下❗️燒完既串燒都仲keep到好嫩好juicy, 尤其係雞肉,香料味道適中唔會cover左本身味道👍🏻沙嗲醬好味~雖然佢只有豬同雞🐷🐔...我好奇問下點解,店員解釋因為牛肉比較難keep到水
🥘#泰式蝦肉炒金邊粉 $108
🥗#金不換肉碎生菜包 $88
🥒#馬拉盞芥蘭 $78
🍢#泰式沙嗲 6串 $88
雖然佢只有豬同雞🐷🐔...我好奇問下點解,店員解釋因為牛肉比較難keep到水準,由準備材料到晚上整比客人之間可能已經有差次,好易燒完太乾之類......咁又好似係,因為我一直都覺得牛係泰式串燒入面,口感各樣的確無雞或豬咁好✨
🥥#椰青 $45
🍹#青檸梳打 $32
呢兩款飲品都係我食泰菜必點,唔洗多講🤣
其實野食真係唔差,尤其串燒好突出!應該係位置較唔起眼🙈🙊係Openrice又無咩評論宜排先可以包場咁食...唔中意同人迫真係可一試!