2019-02-07 108 views
見近排勁多人喺呢間火鍋店度打卡,就相約朋友一齊嚟食原來尖沙咀分店位於金巴利酒店裏面,火鍋店環境唔算好大,一入到去充滿中國古典風味裝修有中國古代風,都幾得意。不過唯獨是枱比較細,如果多人的話就坐得一般,我哋六個人,所以檯唔算好大。我哋叫咗好多食物,擺上枱非常豐富而且食物精緻,影出嚟非常之靚我哋叫咗鴛鴦鍋,麻辣火鍋湯底要左小辣,但係對於我嚟講都係偏辣,因為佢比起出面嘅麻辣湯底係辣啲嘅 另外一邊係藥膳鍋,唔算好重藥材味,都算幾好食。火鍋配料都選擇多,而且質素都算唔錯,有幾樣食品真係要推介手切肥牛黎到嘅時候有乾冰,擺盤非常靚,而且牛肉雪花分明,份量多,食落入口即溶響鈴新鮮炸起,而且有心思,響鈴入面有紫菜,食落有雙重口味,都幾得意呢個好似墨魚油炸鬼咁,可以即食,炸得非常香脆可口, 一試難忘牛柏葉黎到嘅時候好得意,全部晾起曬喺個架上面,打邊爐食非常之爽口我哋仲叫咗炸魚皮,又係炸得好香脆,新鮮熱辣辣。另外蝦滑一版咁黎, 爽口彈牙,真係手打嘅 其他食物例如餃子、手打墨魚丸等等味道都唔錯, 都算一個打邊爐嘅好地方。
見近排勁多人喺呢間火鍋店度打卡,就相約朋友一齊嚟食

我哋叫咗好多食物,擺上枱非常豐富
而且食物精緻,影出嚟非常之靚
另外一邊係藥膳鍋,唔算好重藥材味,都算幾好食。

火鍋配料都選擇多,而且質素都算唔錯,有幾樣食品真係要推介