2025-01-19
今晚再來到之前同朋友嚟過嘅呢間台式餐廳,真係好想重溫下佢哋嘅地道味道,價錢又親民,實在係食嘢嘅好選擇😋雞扒擔擔麵🐓🍜 呢碗擔擔麵真係好有古早味,麵條彈牙,配上香濃嘅花生醬,味道濃郁😋雞扒外脆內嫩,咬落去有豐富嘅肉汁,完全唔會乾!古早味家鄉拌麵配豬排🐖🍜呢碗拌麵就更加有家鄉味,麵條一樣彈牙,醬汁入味,配上炸得又香又酥脆嘅豬排,食落去唔單止好味,仲有種暖心嘅感覺,真係好有台灣風味😋凍胚芽奶茶🧋食台灣嘢點少得台式奶茶🧋胚芽奶茶口感滑順,奶香味濃,胚芽嘅香氣令整杯茶更添層次🤤凍冬瓜茶檸檬🍋 清爽可口,冬瓜茶嘅甜味配埋檸檬嘅酸味,真係完美平衡,飲完令人心情大好😋🤑 人均消費:~$90🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:一葉台灣料理 (鰂魚涌)鰂魚涌芬尼街13號得發大廈地下B號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #bea
雞扒擔擔麵🐓🍜
古早味家鄉拌麵配豬排🐖🍜
凍胚芽奶茶🧋
凍冬瓜茶檸檬🍋
🤑 人均消費:~$90
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:一葉台灣料理 (鰂魚涌)
鰂魚涌芬尼街13號得發大廈地下B號舖
#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #beautykol #hkinfluencer
#hkbeautyinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #鰂魚涌美食 #台式美食 #地道台灣美食 #古早味 #一葉台灣料理