2017-06-21
西餐大排檔聽個名好多人都會以為係大排檔甘既格局,但現實係兩回事,係一間真真正正,有冷氣、有服務、有氣氛、可以慢慢坐既西餐廳點解會黎?純粹係網上搵到,評語幾好就黎試下!一出lift就到好大個招牌,一定唔會搵唔到門口出仲放左幾張長木櫈,牆上就貼左好多舊時既相片,幾有懷舊feel入到去,職員就安排我地坐低同上水、餐牌。除左近門口果約十張枱外,再入啲仲有幾張枱,有間板,相信可以俾一班人book黎開party用。呢個黑松露味好香,年糕煙煙韌韌甘,加埋個汁幾好味。只蝦好大只,老虎蝦,用多士墊底去炸,食落好脆口,多士同蝦好似融合左甘,幾夾。個醬好微既辣,配合炸左既蝦較去油膩,幾開胃。話明蝦仔沙律,所以呢碟既蝦都係細細粒,不過數量幾多下。有沙律菜同雞蛋沙律,幾清新。呢個係今晚最最好食既黑毛豬!本身個人既概念係豬一定要全熟先得,但呢個餐廳推薦唔好全熟。食落時林到不得了!好似食牛扒甘,但佢仲林,無甘多肉筋。有少少豬羶既味道,不過就真係好少,所以完全唔洗驚。佢配既薯蓉原來係蕃薯蓉,真係好少見,不過我又幾中意,甜甜地,正!職員仲話菠蘿係特意甘配,如果食得太多肉,可以食舊菠蘿清一清睇個樣就知正啦!呢個岩一啲中意
呢個黑松露味好香,年糕煙煙韌韌甘,加埋個汁幾好味。
松露煮日本年糕
冬蔭功蝦多士
乳酪蝦仔蛋沙律
呢個係今晚最最好食既黑毛豬!
本身個人既概念係豬一定要全熟先得,但呢個餐廳推薦唔好全熟。
職員仲話菠蘿係特意甘配,如果食得太多肉,可以食舊菠蘿清一清
燒西班牙黑毛豬肉眼蓋
睇個樣就知正啦!
呢個岩一啲中意食肉醬意粉但又唔食牛豬既人,因為佢既肉醬係用蝦整成蓉加埋蕃茄醬,酸酸地,意粉又爽口
蝦肉醬蘑菇意粉
甜品除左味道外,賣相都好重要!呢個葩菲無得輸!佢係用原只桃肉打成,食落好濃桃味,甜甜地,我地兩個人食一個真係唔係好夠喉!
原只蜜桃雪葩
無酒精雞尾酒,類似梳打水,似車里子味。
神秘無酒精雞尾酒
呢杯算係最襯大排檔呢個名既飲品啦,哈哈。面頭有啲cream,好立克唔算太甜、太濃。紅豆好林,好粉,較甜。配合埋唔太甜既好立克,剛好。
好立克紅豆冰
服務唔錯,食物好似計好時間甘慢慢上,唔會一次過黎晒甘多。而職員亦不時為我地更換污糟既碟,食得好愉快!