2018-02-08 1535 views
本身同朋友諗住食下糖水,行過見到間十一點仲開緊既糖水舖就入去食下,點知呢35分鐘既體驗簡直係前所未有。一場黎到梗係要試下舖頭既招牌心太軟,叫完之後等左35分鐘,心急又肚餓既我當然想催下佢,要等成半粒鐘咁耐,舖頭一定係以「慢功出細貨」既心態去做,我一路等一路諗,呢份心太軟會唔會係我人生中食過最好食既心太軟,究竟佢值唔值得我35分鐘既等待?點知店員既回覆竟然係話個心太軟塌左要再焗過,點解佢塌左之後唔可以即刻同我講?要我等35分鐘之後催你,你先同我講你地個「招牌心太軟」塌左?係再三催促下,個店員可能趕住入廚房睇下個塌左既心太軟可以點補救,竟然下巴輕輕同我講等多2分鐘,我問多一次係咪真係2分鐘後就有,佢先淆曬底話幫我取消張單。呢種咁有咁有原則既店員,我真係完全未見過,令到我呢個未寫過openrice食評既人都要立刻申請個account入黎讚揚一下,但我寫緊呢個食評個陣,我諗左好耐究竟「未有用餐體驗」呢一欄我應該填「是」定「否」?我有入到去間舖,甚至仲坐左成粒鐘,但我呢35分鐘又根本無體驗過間舖任何一樣食物,掙扎左一陣之後我都係填左「否」,因為我的的確確咁體驗左呢間餐廳獨特既服務態度。如果大家夜晚得閒無聊無野做,可以試下入去齋坐一兩個鐘然後比錢行返出黎。
2018-02-07
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Last Night Supper