2020-06-22
觀塘區呢間西餐好似都幾有名,網上評價又唔錯咁,特別睇見個威靈頓牛柳張相,就決定要黎試一試佢。餐廳門口都幾多人係到等緊位,不過好在有book枱可以即時入座。餐廳分咗西餐區同雞煲區,雞煲區仲設現場LIVE BAND。由於威靈頓牛柳張製作需時,所以都幾suggest第一時間就叫咗先,再慢慢看Menu,始終得2小時用餐時間,所以唔好浪費時間,另外,坐底個下就送上咗一籃墨西哥脆片w/芝士醬,不過脆片都淋晒仲好大陣油益味,整係留底個芝士醬好啦,最後我地叫多咗意粉、Pizza 、豬肋骨同雞翼。1. 威靈頓牛柳 ($298)牛柳真係無得輸,金黃色既牛油酥皮配搭黑胡椒蘑菇蓉,牛柳5成熟岩岩好,好食之餘仲打卡一流。2. 黑松露啡菇水牛芝士薄餅($148)芝士落得好足再配埋黑松露又係一個唔會唔好食的matching , 自己本身都係中意薄脆餅底所以都幾 like。3. DIY Pasta: 蒜片欖油雞柳意粉($168)意粉一上碟唔洗望已經聞到陣蒜香味,雞柳又鞋口再加上蒜片香辣。不過接下來就開始係扣分既環節。4. Set Dinner: 香烤美式 BBQ豬肋骨 ($188)呢個真係好伏,豬肋骨雖則有4條,不過
1. 威靈頓牛柳 ($298)
2. 黑松露啡菇水牛芝士薄餅($148)
3. DIY Pasta: 蒜片欖油雞柳意粉($168)
不過接下來就開始係扣分既環節。
呢個真係好伏,豬肋骨雖則有4條,不過無肉食之餘仲好柴好鞋,個個食到一半就放棄。
另外,跟餐既田園沙律同餐湯都好唔掂,沙律汁太酸,Topping加爆珠已經夠奇怪,仲要係藥水味既爆珠,本身好中意食沙律菜都頂唔順。
5. 「時代抗翼」 : 胡椒雞翼 ($58)
本身就係因為唔好柚子蜜,所以先叫胡椒味,結果係柚子蜜加胡椒,兩者一齊麻麻地夾,大家都係揀返其他口味既雞翼
總結: 威靈頓牛柳果然無另人失望,不過其他嘢既就麻麻地啦,真係要看清楚食評先叫唔到伏既,其實Dinner既性價比真係唔高,為咗個牛柳試過一次就足夠。