2018-01-22 641 views
九龍城泰國菜有好多,盡可能我每次都想試新嘢!對於食~我心口都有個勇字!不過今日想食小曼谷嘅炒魚麵,咁就無計,一定要食返小曼谷!椰青波波 一睇menu發現有我想試好耐嘅椰青波波,其實佢都係椰青,只不過係已經批晒皮,得返入面白雪雪嘅椰肉同椰青水,又香又滑,方便我呢d會刮椰肉食嘅人。如果本身唔食椰肉嘅建議叫返普通椰青,因為入面嘅餡完全一樣,但椰青波波就比普通椰青貴10蚊!飛天通菜 通菜味道一般,原本想食椰苗,但今日比較肚餓,叫通菜會襟食過椰苗,可以多d嘢填肚,哈哈!柚子沙律 原本想食青木瓜沙律,點知男友點錯咗。因為早幾個星期食到個好好味嘅柚子沙律,有得比較之下,呢個柚子沙律味道就普通咗!泰式乾炒海鮮魚麵魚麵係麵粉加入魚肉打成,麵條帶魚香有d似烏冬但口感較煙韌,比烏冬或上海麵更彈、更有咬口。海鮮有鮮蝦、帶子、魷魚,加埋雜菜同蛋絲一齊炒以醬油調味,火喉十足。
椰青波波

飛天通菜