由網上到實體的餃子店,連光榮試過都用佢地的餃子做火鍋配料、KOL’餃控‘納入10大黃餃!由一對情侶於2020年年尾開設餃子網店 - 滾餃,主力在網上賣生餃子,直至今年11月份在觀塘開設第一間實體堂食店。食物提供湯餃和煎餃子、幾款小食的選擇和飲品。飲品以樽仔奶茶最有特色,喜歡奶茶唔好錯過!兩款煎餃子🥟黑松露芝士豬肉餃 👍🏻👍🏻剪開的時候聞到黑松露香味噗鼻,雖然相中見唔到芝士足跡,但黑松露較為嗆調的食材都冇搶走芝士的位置,兩者和諧共融🙃 (鍾意依款呀!!)🥟香菇粟米豬肉餃菇粒切得好細粒好香,煎餃子有令到個皮吸收咗肉味,甜甜地又好香~餡料部份唔似而家坊間咁一味要大隻多&爆多餡料,整體味道已經夠取勝💪🏻🍲涼拌肉鬆皮蛋豆腐肉鬆撈薑絲蒜頭配特製醬汁(唔知咩醬汁所以就叫佢特製😂),微辣來自於薑蒜,食完之後個口有蒜頭大陣味🙃 🧋樽仔奶茶 ($18) 推薦!!!👍🏻 錫蘭紅茶,入口感夠順滑,甜度適中,個人覺得屬偏向多奶我鐘意!餃子每日新鮮準備,即刻喺雪櫃買咗盒生餃試下滾又係咩效果😋擺冰箱可以存放兩星期! P.S. 佢哋個菜脯都巧正,今次食煎既,襯湯餃正!

兩款煎餃子
🥟黑松露芝士豬肉餃 👍🏻👍🏻
黑松露芝士豬肉餃

🥟香菇粟米豬肉餃

🍲涼拌肉鬆皮蛋豆腐
涼拌肉鬆皮蛋豆腐

🧋樽仔奶茶 ($18)

P.S. 佢哋個菜脯都巧正,今次食煎既,襯湯餃正!
黑松露芝士豬肉餃