2023-06-05
名館曾經係我最喜歡嘅食肆之一,今日再去,應該係最後一次….坐底無耐,侍應哥哥就比咗餐牌我哋,話除咗套餐外,都係用手機點餐… 再望吓個餐牌,點解會有串燒同烤魚嘅,仲要係$388任食🤔🤔🤔都知伏伏地。經過侍應姐姐落力推介,我哋叫咗個套餐,$168位。有六個點心,兩個小食同一個炒粉麵。個鮑魚雞粒炒飯一食落去,咁甜嘅😌,MSG 呢。但MSG 都掩蓋唔到雞粒嘅雪味。 粒鮑魚仲細粒過d 雞粒,其實大小唔係問題,好食就得,但粒鮑魚仔超韌😅。蒜蓉蒸排骨同牛肉夠都係一陣雪味。籮蔔糕應該穩陣啦啩,但竟然有d 腥味,應該係d 蝦米,大量胡椒粉都幫唔到件事。叫咗九樣嘢,除咗炒飯,餚肉同腸粉係接受到嘅,其它都😓。如果佢哋老板覺得咁嘅水準係過到骨嘅,只怪我太年青,無知嘞。PS 仲有個免費甜品,唔知乜嚟😆應該係蘆薈加d toffee sauce。
蒜蓉蒸排骨同牛肉夠都係一陣雪味。
叫咗九樣嘢,除咗炒飯,餚肉同腸粉係接受到嘅,其它都😓。
如果佢哋老板覺得咁嘅水準係過到骨嘅,只怪我太年青,無知嘞。