2019-09-25
其實之前成日行過都想試,不過一直都無機會今日路過見有位就同寶寶黎左試~裡面既環境都有懷舊設計既紅色燈罩雖然睇落舖頭唔算大 但其實都有10張枱meun 野食選擇唔算好多但就各式各樣都有咁麵類就一定要試下 但另外我就想試多d小食 因為唔鐘意食正餐😂所以寶寶share一個麵 再叫d小食我仲留意到有外國遊客黎到 佢地有提供英文menu都幾貼心 其實我地係好奇英文店名係咩🤣我地叫左個牛腩撈麵, 牛腩既數量好多 而我地揀左粗麵 麵質口感好d~食落唔會林 仲配埋個湯 可以一齊食~牛腩幾好食 又夠林另外仲叫左三款小食因為見到個名已經好想試嘅 芝士蘑菇雞翼食落個餡好多蘑菇 而且芝士味都幾重 呢個我最推薦其他兩個 就係炸蝦餅 同 章魚丸因為佢嘅小食碟底都有一塊吸油紙 所以食落唔會太油蝦餅個皮炸得岩岩好 而章魚丸個感覺就有d似魚蛋咁 如果有配埋沙津醬應該會更好食~仲有個油菜 因為食太多肉都要平衡下唔油 而且蠔油多好夠味~另外就叫左一杯雪糕紅豆冰寶寶特登問一問係用花奶定椰奶 因為我唔係好鐘意椰汁味 好彩 佢呢個都係花奶黎~雪糕溶左其實好重雲呢那味😂偏甜 但好飲 d紅豆可以再林d就更好~最後個香蕪船本身幾期待但
不過一直都無機會
今日路過見有位就同寶寶黎左試~
裡面既環境都有懷舊設計既紅色燈罩
雖然睇落舖頭唔算大 但其實都有10張枱
meun 野食選擇唔算好多
但就各式各樣都有咁
所以寶寶share一個麵 再叫d小食
我地叫左個牛腩撈麵,
牛腩既數量好多 而我地揀左粗麵 麵質口感好d~
食落唔會林 仲配埋個湯 可以一齊食~
牛腩幾好食 又夠林
另外仲叫左三款小食
因為見到個名已經好想試嘅 芝士蘑菇雞翼
食落個餡好多蘑菇 而且芝士味都幾重 呢個我最推薦
其他兩個 就係炸蝦餅 同 章魚丸
因為佢嘅小食碟底都有一塊吸油紙 所以食落唔會太油
蝦餅個皮炸得岩岩好
仲有個油菜 因為食太多肉都要平衡下
唔油 而且蠔油多好夠味~
另外就叫左一杯雪糕紅豆冰
寶寶特登問一問係用花奶定椰奶
因為我唔係好鐘意椰汁味 好彩 佢呢個都係花奶黎~
最後個香蕪船本身幾期待但因為賣哂無得食
唯有一次有機會再試
臨走先見到有活動可以送汽水!!
不過已經太飽🙈
整體雖然食物款式都唔算好多 但各樣都唔差