NATA係觀塘一間新開嘅扒房,雖然佢晚餐選擇唔多,只有主菜三揀一,但最正係個餐除左包左沙律、麵包同湯之外,仲有薯條任食,而家新張期間仲有85折,埋單四舊水唔洗仲有埋紅白酒任飲堅係抵。餐廳地方非常闊落,每枱都唔會太近,坐得舒服。每位食客最低消費一個晚餐,新張期間做緊85折,折後$338/人,而家指定紅白酒仲有100分鐘免費任飲。任飲紅酒只有一款,而白酒就有兩款揀,先黎一紅一白試下。Baron Philippe de Rothschild, Chardonnay(White) - 哩款白酒帶少少酸味,少少dry,都算易入口,要黎配沙律或麵包都唔錯。Lindeman's, BIN 45, Cabernet Sauvignon(Red) - 哩款紅酒同樣好易入口,入口順滑,配紅肉最啱。沙律 - 羅馬生菜新鮮爽脆,上面加左香草芥末籽油醋汁,食落酸酸地好開胃,再加埋香脆嘅焦糖合桃,簡單又好味。西班牙鬆脆包 - 脆包真係好鬆脆,食時可以配埋香蒜希臘芝士醬,帶少少酸味完全唔漏,見在場食客都有唔人encore呀!泡沫雜菌忌廉湯 - 雜菌湯細細杯,上面有泡沫唔講會以為係咖啡,飲落雖然冇粒粒雜菌,不過都好香
餐廳地方非常闊落,每枱都唔會太近,坐得舒服。

任飲紅酒只有一款,而白酒就有兩款揀,先黎一紅一白試下。

Chardonnay & Lindeman's
沙律
西班牙鬆脆包
泡沫雜菌忌廉湯 - 雜菌湯細細杯,上面有泡沫唔講會以為係咖啡,飲落雖然冇粒粒雜菌,不過都好香菌味,忌廉唔會太重太膩。
泡沫雜菌忌廉湯
薯條 - 薯條雖然係幼薯,但香脆得黎好有咬口,而且調味啱啱好,用黎餸酒真係可以食超多,我地都食左三轉。
薯條
主菜三揀一,有香烤黃油大雞或者兩款牛扒揀,因為我地麻麻地食雞,就每人點一款牛扒share食。每款牛扒都有10安士,有成隻手掌咁大,仲已經切左件,上枱時仲有個火爐熱住,唔怕攤到凍晒。
美國1855安格斯西冷 & 肉眼
美國1855安格斯西冷牛扒 - 西冷我地點左五成熟,表面帶焦香,中間肉質玫紅色但唔會有血水浸出,肉質軟腍冇筋,本身已經加左少少鹽就咁食都夠味,鍾意濃味啲嘅可以蘸燒汁或者蔥油,不過個人就覺得後者味道比較搶,配燒汁會夾啲。
美國1855安格斯西冷牛扒
美國1855安格斯肉眼牛扒 - 肉眼同樣點左五成熟,肉眼肉質比西冷會再腍啲,不過就會有少少筋,但哩塊肉眼都好靚,筋唔算多,我同朋友就鍾意食肉眼多啲。
美國1855安格斯肉眼牛扒
Barone Montalto, Pinot Grigio Bio(White) - 紅白酒有得free flow,當然要試晒三款酒。哩款白酒比頭先嗰款更甜更易入口,比較啱女仔飲。
熔岩提拉米蘇($108) - 幾飽都好,每餐總要食埋甜品先覺得圓滿,所以另外散叫左個Tiramisu。Tiramisu上枱時有透明膠片圍住,侍應一拉起膠片,Tiramisu上面嘅忌廉就好似熔岩咁流晒落黎,超吸睛呀!
熔岩提拉米蘇

蛋糕口感非常濕軟,咖啡味都好濃,做得出色,但因為要做到熔岩效果所以加左好多忌廉,所以會比平時嘅Tiramisu飽肚好多。
熔岩提拉米蘇

總結,$338/人有扒有任食薯條有任飲紅白酒本身哩個價位都已經抵,估唔到野食全部質素都好高,紅白酒雖然唔係貴價貨,但都好易入口,另外甜品都好出色,如果食得落非常值得試下。
$431 (Dinner)
Chardonnay & Lindeman's
沙律