2018-07-03 3610 views
佐敦呢幾條街都好多出名餐廳,又有澳牛、又有米線、又有雲吞麵等等,去到呢間泰國餐廳見門口無人排隊就諗住試吓點知入面都好full,係咁啱有人無嚟先有位俾我地兩個,原來平時係要book嘅。不過兩條友食泰國嘢其實食唔到啲咩🤣翟道翟豬肉串配糯米飯呢碟餸幾特別,無係其他泰菜餐廳見過。店員嚟到就教我地話要糯米飯黐住啲豬肉串嚟食,因為啲糯米飯真係一啲味都冇,反而啲豬肉串有少少酸酸地開胃嘅味(唔係啲肉變質嗰啲味🤣),肉質鬆散易咬。另有醬汁可以點馬拉盞炒通菜通菜炒得爽口唔會太老,味道啱啱好無過鹹,入面仲有啲辣椒粒同蒜粒令到成碟餸更香更惹味泰式蝦醬炒飯可能啲通菜好夠味,所以食呢個炒飯嘅時候冇特別驚喜,味道嘅濃度同馬拉盞差不多。飯粒乾爽,入面配有肉鬆、臘腸粒等等,令味道更豐富更有口感木橘冰一心諗住試新野所以叫咗呢個飲品,點知真係唔係人人接受得到嘅味道🤣 所以揀呢款飲品要三思我哋比安排到餐廳上面嗰層坐,好彩店員都會經常上嚟,唔使擔心有需要嘅時候冇人幫手。不過餐廳比較細,環境狹窄,所以坐嘅空間會迫啲食物唔錯,不過選擇唔算多,仲有海鮮嘢食可以揀不過就貴啲,下次可以多啲人嘅時候book枱黎依度食大家share~

木橘冰

木橘冰

2018-06-30
$150 (Dinner)