2018-10-23 600 views
去完海洋公園玩咗成日,突然記起堅尼地城有一間泰國餐廳之前食過都幾好食,所以就專登去再食多一次。今次叫咗個南瓜焗飯, 瀑布牛肉, 炸蝦餅, 同埋泰式炒通菜。味道都算唔錯,尤其係個炸蝦餅,新鮮炸,一碟有四大舊都幾抵食。 泰式炒通菜,都幾惹味 ,不過最驚喜都係個南瓜焗飯,開頭食嘅時候覺得好似清清淡淡無咩味。但係食到下面嘅時候加埋啲南瓜肉一齊食就覺得幾清新。 相反,原先好期待嘅瀑布馣牛肉,本身係有少少辣味嘅而味道都唔錯, 但係啲牛肉太老喇,應該係炒得太耐。 唯一一個唔推薦嘅,就係呢一碟餸,其他都還可以。至於服務質素佢都ok嘅,間鋪頭細細地,不過坐落都唔太差,環境都可以。係枱與枱之間距離太近 ,傾計唔太方便。
2018-10-21