2008-05-26
尖沙咀雖然好似好多嘢食, 但weekend 多數要等位, 其實都冇乜選擇, 行嚟行去都唔知食乜好, 在樓下睇過呢間的menu後, 決定一試。星期六晚差唔多9點, 差唔多坐滿, 但唔洗等位, 環境都算不錯, 不會太嘈。但似乎人手唔多夠, 個個waiter都好忙...蒜茸牛油雞翼:麻麻哋, 好似咸咗D咸魚炒芥蘭K啦, 冇乜特別炒金邊粉: 我冇食過, 我個friend話OK生熟牛河: 我個friend唔食牛, 我一個人食哂一碗, 河粉好幼、煙煙靱靱, 我對D牛肉冇乜印象, 應該普普通通, 個湯都幾好味, 食完冇口渴, 但係好似太濃了一點 (越南的牛河湯底正宗應該係清??)整體嚟講, 呢餐係偏咸, 本來見佢哋D嘢飲要成廿幾蚊杯都唔諗住嗌, 結果太咸了, 我哋分別叫咗凍檸七同滴餾咖啡, 我個friend話咖啡好味, 但隻杯只有七成滿, 好似唔抵咗!
蒜茸牛油雞翼:麻麻哋, 好似咸咗D
咸魚炒芥蘭K啦, 冇乜特別
炒金邊粉: 我冇食過, 我個friend話OK