2007-08-17 3 views
想試新餐廳,朋友話經過Jimmy’s Kitchen個招牌好多次都未有機會試過,所以今次黎呢度考牌。餐前小食麵飽–點完野食之後就送上一籃,好軟好好食。係食唔出綠色個塊係乜囉酸洋荵–即係起酒樓食飯總會放兩碟開胃小食一樣。佢地比左兩碟酸洋荵比我地,D洋荵好爽,腌得好好,酸酸味味,好快就食洒前菜挶芝士洋荵湯–有芝士味又有洋荵味,唔識得形容既好味。香味同入口既味道都係一樣,無花假夏威夷沙律–好清新,幾好食。唔會話好本地式既做法凱撒沙律–有小小失望,唔係話D料唔新鮮,失望係因為無驚喜主菜芒果鴨–本身我唔食鴨所以對呢味菜無乜好感。試左一淡鴨凈係覺得”鞋”口。但係食鴨既朋友都好欣賞呢碟菜,佢地話D鴨好香,好淋,好入味。幾出識既做法Ribs –個汁做得好好,D肉好淋,汁肉合一,無敵呀!我得佢!伴碟既薯條熱辣辣,好好味呀!正印度咖喱雞(乾炒)- 個汁好味,個飯都無問題,但係D雞就鞋左小小。唔關乾炒事,係D雞本身唔得。如果D雞好食返DD,呢味菜會得好多。什扒–無乜人覺得佢得,但係伴碟既薯蓉就好食好多甜品Baked Alaska –以為好”溜”好甜好大個會食唔洒。但係原來唔”溜”好食,好好食呀!

餐前小食

前菜
夏威夷沙律–好清新,幾好食。唔會話好本地式既做法
凱撒沙律–有小小失望,唔係話D料唔新鮮,失望係因為無驚喜

主菜
什扒–無乜人覺得佢得,但係伴碟既薯蓉就好食好多

甜品