2024-05-11 27 views
鬧市中有間社企cafe 可以將圖案print係coffee上面超級特別!而且價錢非常親民!低至$40 一杯大大杯比起尖沙咀某間貴價3D printing high tea 鋪性價比更高!首先!只要你叫任何熱咖啡! (除特殊標明外)都可以印你想要既圖案係杯咖啡身上!複雜照片都得! 但我揀咗Chiikawa!!而且我係好隨心叫店家幫我揀個圖案印上去!結果出到來!! \ 好靚啊!ಥ_ಥ / 有眼光!(建議大家背景盡量唔好太複雜)作為一間社企Cafe「永共嚐」致力為環保作一分力一邊回收咖啡渣,一邊將咖啡渣整成一個咖啡隨行杯!個隨行杯都好精細又靚,完全睇唔出係咖啡渣整!😍而Menu 有手繪版,畫得幾有心思❣️大家不妨可以睇下·熱拿鐵 Hot Latte (HKD 40)偏苦澀味重·洋蔥山 Onion Mountain 🧅 (HKD 88)洋蔥圈超好食,完全唔生炸得熟!食落唔刺鼻!仲要脆脆地,炸粉又唔厚唔使額外點醬都好好食 !·醬香南瓜帶子蟹肉意大利粉Pumpkin Scallop Crab Pasta (HKD 108)比起青醬果款略淡味!每一啖都食得出有南瓜蓉!帶子算彈牙,蟹肉都多!·青醬蜆肉

超級特別!
而且價錢非常親民!低至$40 一杯大大杯

首先!
只要你叫任何熱咖啡! (除特殊標明外)
都可以印你想要既圖案係杯咖啡身上!

複雜照片都得! 但我揀咗Chiikawa!!
而且我係好隨心叫店家幫我揀個圖案印上去!
結果出到來!! \ 好靚啊!ಥ_ಥ / 有眼光!

(建議大家背景盡量唔好太複雜)

作為一間社企Cafe
「永共嚐」致力為環保作一分力
一邊回收咖啡渣,一邊將咖啡渣整成一個咖啡隨行杯!
個隨行杯都好精細又靚,完全睇唔出係咖啡渣整!😍

而Menu 有手繪版,畫得幾有心思❣️
大家不妨可以睇下
·熱拿鐵 Hot Latte (HKD 40)
偏苦澀味重

洋蔥圈超好食,完全唔生炸得熟!
食落唔刺鼻!仲要脆脆地,炸粉又唔厚
唔使額外點醬都好好食 !

·醬香南瓜帶子蟹肉意大利粉
比起青醬果款略淡味!
每一啖都食得出有南瓜蓉!
帶子算彈牙,蟹肉都多!

·青醬蜆肉意大利粉
Pasta with Claims and Pesto Sauce (HKD 98)
蜆肉算多,覺得青醬可以再落多D

兩款意粉都偏向少油少咸比較健康,
所以適合平時食飯唔重口味既人!
2024-05-04
$200 (Lunch)