2024-06-07 442 views
與朋友行到葵芳搵食。唔想食葵廣,新都會又太多人。就用Openrice找附近餐廳,找到Rosie。鋪位有d難找,因我們穿過商場跟著鋪頭號碼找尋,最後發現商場鋪號不是由順序。搵到餐廳,登記是需要自己有門口的紙上填寫姓名,部份電話號碼及人數。明白未必間間餐廳都有㩒飛或門口帶位,但餐廳沒有在當眼處寫明登記方法,個張紙又只用普通膠紙黐著放係個膠快勞入面,筆又係咁跌落地。點解唔好好放係一個位,及寫張紙叫人自己登記呢。。。等位約大半小時,入去時裝下左右隔離食d咩😆😆最後點了:1. 黑豚肉醬意粉意粉軟硬適中,芝士味濃,肉醬偏咸,但撈埋意粉食剛好。2.卡邦尼扁意粉面頭一大堆香脆嘅肉,不是用煙肉呀🤭🤭🤭香濃嘅蛋黃及忌廉味。扁意粉嘅硬度亦啱啱好。如果個汁可收乾少少就完美。3. 雞胸好淡,無味...如果有少少鹽或胡椒或七味粉就好了,但枱面沒有任何調味料。4. 蝦多士多士非常香脆,味道可口。兩杯飲品屬打卡系列,味道不值一提,只可以講下次只會飲水,將d budget叫其他食物試。我期待下次試其他款式食物。推😋😋😋

等位約大半小時,入去時裝下左右隔離食d咩😆😆最後點了:

1. 黑豚肉醬意粉
意粉軟硬適中,芝士味濃,肉醬偏咸,但撈埋意粉食剛好。

2.卡邦尼扁意粉

3. 雞胸

4. 蝦多士
多士非常香脆,味道可口。

我期待下次試其他款式食物。

推😋😋😋

加配4件慢煮雞胸
加配蝦多士
2024-05-01
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
卡邦尼扁意粉
炙燒黑豚肉醬意粉