2020-06-15
成日行過旺角,尖沙咀,銅鑼灣灣都見到佢,次次都俾佢個大大個蜜瓜吸引左我🤣🤣,今次因爲有mission而要一早過來海港城,順手消埋Last day 既Dining coupon...食完個Lunch, 仲有2張Coupon 淨,家姐話趁早,落來食雪糕喎,唔係一陣好多人🤣🤣🤣本身Target 想食半個蜜瓜嗰個,一望$280.....🙄🙄🙄🙄🙄🙄 太貴,而且得2個人,食唔晒,所以放棄左。🤣🤣🤣 最後叫左個綠茶宇治金時 (um....好可能其實唔係呢個名,我作的😜😜) , 蜜瓜牛乳雪糕 (又係作嘅) + cappuccino (呢個我無作嘅)🤣🤣🤣叫完後,好在有位,坐埋一邊食,唔係2個人4隻手,都唔知點拎到3樣嘢 😆😆😆。。presentation 好靚,一試個緑茶雪糕,好好味喎,唔會太濃,有回甘味,而且係軟雪糕,我覺得好好食 👍🏻👍🏻😘😘, 仲有紅豆,份量唔多,不過都好香,小丸子(呢個一向都無味comment 唔到喎),粟子一粒(我唔食咖🤣🤣),最麻麻係塾底嗰啲啫喱,係綠色,但無綠茶🍵味,仲好鬆散下,唔知係咪個texture 本身係咁定係佢未夠時間定型,呢個真係麻麻!成杯份量okay, 都
叫完後,好在有位,坐埋一邊食,唔係2個人4隻手,都唔知點拎到3樣嘢 😆😆😆。。presentation 好靚,一試個緑茶雪糕,好好味喎,唔會太濃,有回甘味,而且係軟雪糕,我覺得好好食 👍🏻👍🏻😘😘, 仲有紅豆,份量唔多,不過都好香,小丸子(呢個一向都無味comment 唔到喎),粟子一粒(我唔食咖🤣🤣),最麻麻係塾底嗰啲啫喱,係綠色,但無綠茶🍵味,仲好鬆散下,唔知係咪個texture 本身係咁定係佢未夠時間定型,呢個真係麻麻!成杯份量okay, 都只係$58, 我其實覺得okay wo個價....🤣
蜜瓜牛乳雪糕,一樣,軟雪糕,牛乳味唔太重,不過幾滑,個蜜瓜甜到不得了😱😱😱,切粒真係好好食,好甜,佢仲有一片插係上面做Deco, 但因為近邊皮位,其實真係無咁好食。杯中間仲有同綠茶宇治金時(唔知又要老屈人用呢個名🤣🤣)都有脆餅,好好食喎。擺左一陣仲脆咖。😊😊👍🏻👍🏻👍🏻 呢杯好似要$108 ,都幾貴,無coupon 我應該都淨係會食宇治金時,呢個真心貴。。
最後係Cappuccino ,well, 家姐唔興落糖,我一飲,好苦囉 (吃不了苦的體質🤣🤣),之後我無再飲過,呢杯係家姐自私飲,我無嘢好講🤣🤣🤣🤣🤣完。。。。