2021-02-24 1569 views
☕️ Cafe for chilling — Sogno Cafe+✨ 雲朵主題cafe ☁️💛➖➖➖➖➖唔知有冇人會喺中環返工 但係又成日諗唔到係中環食乜呢🧐 小編成日都有呢個煩惱 上網結果搵咗呢一間Sogno Cafe+ 嘅良心店💛 見佢嘅裝潢幾得意 以雲朵 “雲先生”作為主題☁️ 就諗住試吓佢🥰美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔸 Lunch D - 煙肉卡邦尼水波蛋長通粉 $118說實話係一個非常普通嘅長通粉🙈 佢嘅煙肉都幾多嘅 但長通粉比較硬(未知係本身長通粉的質感係咁 定係煮得未夠淋🤢) 加上醬汁唔多 食落感覺比較乾身🤔 整體感覺都係麻麻哋 性價比都唔算太高💸 🔸Lunch C - All Day Breakfast $118望落都幾refreshing 嘅 份量就正正常常啦 男士嘅話應該會唔飽🙈 整體冇乜嘢太突出 但係要挑剔嘅係佢條腸個表皮都比較硬🙈 個人就唔太喜歡🤔✨ 玫瑰雞翼 +$18見到都唔少人推薦呢個雞翼 所以就口痕諗住加個嚟試吓😤 點知呢個就成為咗全餐最好食嘅嘢👍🏻

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🔸 Lunch D - 煙肉卡邦尼水波蛋長通粉 $118

✨ 玫瑰雞翼 +$18
見到都唔少人推薦呢個雞翼 所以就口痕諗住加個嚟試吓😤 點知呢個就成為咗全餐最好食嘅嘢👍🏻 佢嘅味道有少少似蜜糖雞翼 甜甜地但係多咗啲玫瑰味 而且啱啱炸好 熱辣辣都非常美味🤤

☕️ Latte +$13 / Iced Peach Tea (free)
Latte 嘅話佢係奶味偏重嘅 飲落咖啡味都唔夠出 就個人意見覺得麻麻地🧐 反而佢嘅Iced Peach Tea 唔使加錢仲有驚喜🤑 幾refreshing 而且都唔會太甜

💰Total: $295

✅ 店內利用雲朵做主題☁️ 都非常之多小擺設或者公仔俾你打卡影相📸 佈置上嘅口味獨特係絕對值得一讚嘅😛

❌ 但係食物方面就真係比較普通🙈 冇乜太大驚喜 而且性價比都唔高🤑 未必會回頭再嚟🤢

💡溫馨提示💡如果大家想來打個卡嘅話都可以嘅🤣 你之前不妨打電話去餐廳 店員可以幫你留位㗎!
煙肉卡邦尼水波蛋長通粉
All Day Breakfast
玫瑰雞翼
Latte
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
煙肉卡邦尼水波蛋長通粉
玫瑰雞翼