2020-10-05 156 views
今日到公司附近的鴨仔冰室吃午餐, 位於觀塘巧明街鴻圖中心地下, 餐廳採用開放式設計, 店內有懷舊風格和有很多可愛的鴨仔裝飾, 之前吃過這裏的鐵板晚餐感覺唔錯, 今次就一於試下午餐。 有12款午餐選擇, 每個套餐已經包括餐湯和餐飲,價錢相宜。 選了三款午餐,慢煮雞胸燒南瓜雜菜沙律$50、 香煎豬扒配太陽蛋飯$63、 西冷牛扒配炸蝦及薯蓉$89。香煎豬扒配太陽蛋飯~ 豬扒煎得很香, 太陽蛋曾添美感, 配上洋蔥汁, 美味的午餐。西冷牛扒配炸蝦及薯蓉~ 西冷牛扒粉嫩有肉汁, 炸蝦香脆, 薯蓉更是我的最愛。慢煮雞胸燒南瓜雜菜沙律~ 沙律菜新鮮, 燒南瓜甜美, 雞胸肉又健康, 非常適合經常要保持身段的女士們。羅宋湯~ 羅宋湯溫度夠熱, 帶點微辣, 如果可以再酸少少就更加惹味。咖啡~ 咖啡味道正常。整體來說店員服務有禮, 食物質素幾好, 最開心是價錢都非常抵吃。

香煎豬扒配太陽蛋飯

慢煮雞胸燒南瓜雜菜沙律

羅宋湯

咖啡~ 咖啡味道正常。
凍咖啡 & 熱咖啡

2020-10-05
$103 (Lunch)
香煎豬扒配太陽蛋飯
慢煮雞胸燒南瓜雜菜沙律