2018-07-20
話說,前排行過新紀元廣場,發現開左間新嘅車仔麵店,於是今日就同同事去左試新野。去到門口,有啲人企左喺度,問個員工,又話要排隊無得攞飛。一堆人唔知邊個先邊個後。🤷♀️混亂左一陣之後個店員先攞欄杆出黎,大家先排返條隊。之後等呀等,等左成20分鐘先有位。☹️環境OK,坐得係幾舒服嘅。👍落單果陣,已經無晒木耳絲。於是我就叫左香菇雞肉水餃,正氣蘿蔔,蠔油花菇仔,幼麵,滷水汁,同熱奶茶。原本有諗過要叫豆漿,但原來係樽裝,所以放棄左。好啦,落完單又等呀等,飲品到左先。咦?點解得一杯嘅?原來落漏左單。😹重新落單之後好快到,味道正常偏淡。之後又等呀等,等左差唔多20分鐘個麵終於上,已經得返10分鐘食。唔知點解我個麵變左做清湯🤷♀️,但真係無時間叫佢再整,所以都照食。幼麵OK。蠔油花菇仔幾入味。香菇雞肉水餃足料好食。蘿蔔頭果2舊係好食嘅,煮得夠淋,第三舊勁多根,有圖有真相。臨走嘅時候聽到隔離枱話連粗麵都無晒😂😂總括而言,味道係可以嘅,服務係比較有改善嘅空間,希望落單時可以認真少少,時間管理係十分差。從未食過咁慢嘅車仔麵。終於知道點解佢要排隊,唔係因為佢多人食,而係因為佢出菜出得好慢好慢。價錢,一啲都唔平。新
環境OK,坐得係幾舒服嘅。👍
臨走嘅時候聽到隔離枱話連粗麵都無晒😂😂
總括而言,味道係可以嘅,服務係比較有改善嘅空間,希望落單時可以認真少少,時間管理係十分差。從未食過咁慢嘅車仔麵。終於知道點解佢要排隊,唔係因為佢多人食,而係因為佢出菜出得好慢好慢。價錢,一啲都唔平。新開張體諒一下,俾個中評。但我下次應該都係去返其他舖頭食算。