2016-08-07
今日同朋友去大埔既鐵路博物館黎到大埔當然要去大埔墟既熟食中心搵好野食素聞呢到既豬扒非常出色我咁為食當然都唔執輸要黎試一試呢到既熟食中心係有冷氣既,所以食既時候都唔會好辛苦一去到就見到好多人排隊買外賣因為大家都一食完就走所以好快就有位但係唔知點解呢到係有一陣怪味,我唔肯定係咪豬既臭味,但朋友就話好似筍個陣味,總之就好臭落單既時間已經知要等兩三個字,因為佢地要一路賣一路炸嗌左碗豬扒粗面同雞翼米線佢先上面同米線,因為豬扒同雞翼都未炸好佢個粗面望落好似黃黃地既烏冬一夾起就斷,食落好似浸左好耐浸到爛晒既烏冬,仲有陣鹼水味,嘜上海面唔係白面即係應該淨係用面粉同水搓架咩?有錯請指正一個餸既面有兩塊豬扒佢腌得幾入味,不過我覺得咸左啲,啲豬扒真係有啲鞋口仲痴牙既添炸雞翼比豬扒好味同豬扒係一樣既,佢就唔會炸到乾晒,雞肉都仲係滑滑的呢到可能因為好好生意,所以都好似唔休做咁一路食一路都聽到其他客人話啲員工態度唔好,亦有客人嬲嬲地冇食到走左我自己就唔會有下一次喇
黎到大埔當然要去大埔墟既熟食中心搵好野食
素聞呢到既豬扒非常出色
我咁為食當然都唔執輸要黎試一試 呢到既熟食中心係有冷氣既,所以食既時候都唔會好辛苦
一去到就見到好多人排隊買外賣
因為大家都一食完就走所以好快就有位
嗌左碗豬扒粗面同雞翼米線
佢先上面同米線,因為豬扒同雞翼都未炸好
佢個粗面望落好似黃黃地既烏冬
味同豬扒係一樣既,佢就唔會炸到乾晒,雞肉都仲係滑滑的
呢到可能因為好好生意,所以都好似唔休做咁
我自己就唔會有下一次喇