2015-04-11 2356 views
Happy Friday約左朋友仔一齊食個晚飯,就諗住試下新野,估唔到喜出望外喎!先黎個花雕醉雞同蒜泥白肉做前菜。花雕醉雞份量比我想像中多,加上好有酒味,yum! 而蒜泥白肉不嬲都係我至愛,呢度都整得幾好食,值得一提。跟住黎個陽澄湖海鮮湯。見到隻陽澄湖蟹已經流曬口水食指大動!湯味濃、好鮮味呀!主菜有原條內蒙雪花牛肋骨,d汁又香又濃,牛肋骨煮得好lam,送飯一流。之後想同朋友坐多陣,所以叫埋酒釀丸子同薏米水。。丸子清清地又甜,好飽足!飲埋個薏米水即刻清新返喉嚨添~整體而言,都坐得幾舒服,環境又唔錯。。係一個可encore既good choice!

跟住黎個陽澄湖海鮮湯。見到隻陽澄湖蟹已經流曬口水

陽澄湖海鮮湯
原條內蒙雪花牛肋骨