2023-11-24
尖沙咀The One 新開左間台式火鍋,即刻約埋朋友去試下。90分鐘用餐時間,有六款湯底十一個餐選擇。湯底全部都係鴛鴦鍋,有一小格係獨有嘅養生菌菇鍋。可以當湯飲,又可以當湯底打邊爐。有多款麵供選擇,王子麵絕對係台式火鍋必食。仲有自助冰Q粉。⚓️🐮尚青海陸套餐 $208(金湯酸菜鍋(六選一),養生菌菇鍋,尚青海鮮盤,樂活蔬菜盤,美國特選級牛肩胛肉眼(三選一))🧋冷阿華田珍珠奶茶 +$9成個餐份量都多,海鮮有蜆,魚片,蝦,扇貝,魷魚。蔬菜盤大大盤,福袋好特別,入邊有章魚,另外有蜂巢豆腐,花菇,金菇,蕃茄,紅竹蘿蔔,貢丸,芋頭,雞髀菇,翠肉瓜,仲有隻好特別好似蛋角嘅餃子。食哂全部勁飽。酸菜湯底都唔錯。但菇湯就同邊爐有d唔夾,但佢係有好多菇粒,當湯飲係唔錯。阿華田珍珠奶茶感覺冇咩奶茶味,似阿華田加珍珠,入邊係細珠,個人覺得感覺幾match, 好飲而且好大杯。🐷滋選豬肉套餐 $158(麻辣靈魂鍋(六選一),養生菌菇鍋,巴西豬肩肉,樂活蔬菜盤)🥤冰茉莉綠茶豬肉套餐嘅豬肉份量就稍稍俾牛肉餐少一啲,蔬菜盤就一樣咁大份,另外多左豬紅。朋友就話佢嘅豬紅好食。麻辣鍋嘅味道都好味。冰茉莉綠茶亦都係大大杯。除咗套
⚓️🐮尚青海陸套餐 $208
🧋冷阿華田珍珠奶茶 +$9
🐷滋選豬肉套餐 $158
🥤冰茉莉綠茶
冰茉莉綠茶亦都係大大杯。
除咗套餐之外,佢仲有小食叫。包括響鈴啦,豬紅啦等等。而當日我哋因為食得太飽,所以都冇食到冰粉Q。
總結,份量多,價錢實惠。如果座位方面可以同隔籬坐得冇咁近,同埋唔使望到對面枱會比較冇咁尷尬。雖然話食90分鐘,不過當日食完都冇趕我哋走。唔會太chur。當日都見到唔少人自己一個嚟食,可能因為佢有好多面壁位。自己一個食都好適合。