2024-01-23
走進這間散發著台灣風味的餐廳,一門入手就係撲鼻的美味香氣,令我唔禁興奮咗起來😍。一於,撲頭盤點咗蚵仔麵線,嗰扎鮮嫩蚵仔真係入口即化,麵線緊緻得嚟又夠滑,加埋醋同胡椒粉,即刻轉化做啱啱好既酸香好滋味!跟住,我就挑戰咗鹽酥雞飯,啲鹽酥雞香脆過癮,啖啖肉質感好Juicy,夾埋嗰滷肉飯,香醇得嚟又不膩口,真係perfect match!貢丸湯既貢丸彈牙得黎湯底清甜,配上清脆芹菜,簡直係潤喉佳品。肉鬆起司蛋餅真係層次分明,啲肉鬆鹹香好味,搭配綿滑蛋香同融化嘅起司,每一口都係幸福滿點🤤。而嗰關山臭豆腐,出奇地正!外層香脆,內裏嘅豆腐似雲般輕盈,同台式泡菜一齊嚟嗰酸辣配搭,簡直好過癮!甜品我就揀咗芒果冰,真係果香四溢,啲芒果甜而不膩,同冰涼嘅刨冰一齊食,絕對係消暑聖品!至於芝士奶蓋冬瓜,啲奶蓋smooth到不得了,飲落去喺夏日裡最正!總括來講,呢間餐廳給咗我一個台味十足嘅美食之旅,正宗嘅台灣小食,服務又親切,絕對令人滿意回味無窮。👍🌟🍽️