2024-06-16
初遇地址:土瓜灣土瓜灣道307號潮樓地下D號舖土瓜灣新開既台灣餐廳「初遇」,好有台灣電影既感覺,聽到「初遇」,會想起初戀,澀澀青春的感覺👍餐廳裝潢亦貫徹依種感覺,簡約舒服,乾淨企理,坐得舒適😊「初遇」係其他地區都有分店。食物價錢親民,即使係晚市都好抵食!😍餐廳種類豐富多樣,有熟悉的台灣家常菜,侍應服務親切周到,值得支持!同屋企人一齊黎食,叫咗幾款食物,全部都好好味😍私房麻辣牛三寶(腱心,牛肚,牛筋)$78Mala Beef Platter (Beef Shank, Beef Stomach, Beef Tendon)牛三寶辣味醇厚濃郁,每一種部位都充滿層次感。腱心入口即溶,牛肚爽脆彈牙,牛筋軟糯有嚼勁古早烤台灣香腸 $38Traditional Roasted Sausage小朋友最愛食既古早烤台灣香腸,色澤金黃,肉質鮮嫩多汁,帶有淡淡的煙燻味古早仙草三色芋圓 $38Traditional Herbal Jelly & Three Colour Taro Balls傳統既台灣甜品,口感冰涼既仙草,加埋啲芋圓,好有口感,有水準!👍士林夜市蟹蓋 (3件) $42Shilin Stuffed
地址:土瓜灣土瓜灣道307號潮樓地下D號舖
私房麻辣牛三寶(腱心,牛肚,牛筋)$78
古早烤台灣香腸 $38
Traditional Roasted Sausage
古早仙草三色芋圓 $38
士林夜市蟹蓋 (3件) $42
Shilin Stuffed Crab Shell (3pcs)
勁好食既蟹蓋!估唔到台灣小食有咁好味既蟹蓋小食,真係好正
芋香珍珠奶茶 $28
Taro Bubble Milk Tea
微微清香既奶茶,配上彈牙既珍珠👍