2024-06-27 3441 views
今日收工約咗好耐冇見嘅朋友食飯,去咗一間喺銅鑼灣時代廣場對面樓上嘅打邊爐,我哋咁啱星期五去,需要拎籌號排隊,最後都等咗起碼30分鐘先入去,可能因為我哋兩個人嘅關係,兩個人枱好似比較快,餐廳嘅位置非常方便位於銅鑼灣廣場對面,如果喺銅鑼灣地鐵站行出去嘅話就最好選擇A出口,行出去大概我估都係5分鐘距離,見到有一個大堂搭𨋢上去就係,位置嚟講真係非常方便,適合朋友同埋家庭聚會,因為附近都有得泊車,絕對方便!✔️餐廳分咗熟食區,醬油區,自助食品區,飲品區,其餘嘅食物就係用QR code落單,code通常都係叫肉類海鮮同埋甜品。整體嘅都非常方便,而且可以省卻到人手,令到成個流程更加快,呢一個位做得幾好,而且食物都非常快送到,絕對唔會好慢,餐廳用咗送餐機械人,非常搞笑!✔️飲品區非常多種類唔同選擇,當然有大家最鍾意嘅汽水,亦都有餐廳自家製嘅酸梅湯,同埋一啲自家製嘅冷泡茶,我同朋友就選擇咗冷泡茶,炎炎夏日,最適合飲啲凍嘅嘢,亦都非常配合火鍋嘅味道,清清地我哋揀咗白桃烏龍,亦都有唔同茶嘅選擇,大家可以隨意選擇!✔️熟食區就非常有驚喜,彷彿好似反左台灣嘅夜市,有即製芋蓉蛋餅,鹽酥雞地瓜球,蝦餅,仲有角色各類嘅台灣

✔️熟食區就非常有驚喜,彷彿好似反左台灣嘅夜市,有即製芋蓉蛋餅,鹽酥雞地瓜球,蝦餅,仲有角色各類嘅台灣滷水,我食左佢嘅滷水牛肚非常好食,好入味!熟食區隔離會有一個細細地嘅雪櫃入邊亦都有唔同嘅小食例如凍嘅麻辣青瓜,麻辣帶子裙邊,中華沙律等等嘅小食

✔️肉類每一碟大概有三至四件,不過放心係隨便叫隨便食,所以大家盡量盡力而為!唔好浪費食物!我哋就叫咗起碼每款都有10碟,味道都幾好食,而且牛肉嘅油花分部都幾好,絕對唔會咬落去成口油,我哋揀咗酸菜白肉湯,湯底嘅味道亦都唔會好差,鍾意食酸菜白肉嘅朋友都可試吓叫呢一個湯

整體評分,我會覺得都幾抵食,不過呢一個價位都係少少中上,我哋揀咗最平嘅餐,都係要大概330,不過呢一區嘅整體價錢都唔平,所以都係差唔多價錢,大家不妨都可以試一試。