2024-10-17
無意中經過呢間舖頭,原來都有幾間分店,就咁睇Menu應該又係買台灣便當珍珠奶茶加飯或者麵之類,食完之後都覺得冇乜太大驚喜,不過都叫做舒服嘅,其實一入到去最eye Catching就係叫我哋去做member, 要有email Address同埋要有手提電話去登記,咁樣就會有九折,不過最緊要就係佢要令到我有返轉頭嘅願望,可惜我應該唔會特登再去。我揀咗佢Menu入邊第一個選項,豬軟骨便當,老老實實個豬軟骨啫喱嘅部份真係好腍好遠好好食,最大問題就係嗰啲佢哋好似木頭一樣咁硬,又柴又爛咬,本來諗住可以買個外賣返去俾屋企冇牙嘅老人家都一齊試吓,一食第一啖即刻放棄咗。你overall味道係咪好好食啦普通啦,冇乜特別之處。另外佢哋招牌嘅嘢飲伯爵奶茶係個Menu嗰度lunch time時間就話已經售罄啦。退而求其次飲一個普通奶茶,味道一般般啦。埋單連埋discount $78正正常常CP值唔係特別高。仲有一題枱上面有兩種特別嘅粉,我兩個都試過可以為食物添加咁多風味,但係並沒有畫龍點睛之後。