2023-01-05 30 views
呢日同朋友行街來到中環,朋友話想食牛肉麵,咁就諗起中環街市隔離呢間台灣舖,一於過嚟食囉。“紅燒三寶牛肉麵”有牛腱,牛肋條和牛丸,牛腱有質感,牛肋條好淋,牛丸有牛味;“蒲燒鰻魚飯”有成條鰻魚,感覺好抵食,又有湯跟,又有前菜,分別係“日本蕃薯仔”,“中華沙律”和“綠茶蕨餅”,當然牛肉麵亦有呢三樣前菜跟。見到有“酥炸地瓜條”,又點可以唔叫呢,講真佢真係好食過薯仔製嘅薯條,如果你未曾試過建議你來呢度試下就知真與假。“黑糖薑母茶”和“仙草奶茶”都係加12蚊就有得飲,非常之好。“芋圓仙草凍”亦都係加12蚊就有得食咁又點可以唔叫呢,呢個係地道台灣特色甜品吖👍

• 蒲燒鰻魚飯