2023-06-30
📍 KiKi麵店(荃灣)好記得,有次行過,同大佬講,竟然kiki 麵店開黎香港🇭🇰我要食,果然可以食到啦😊係台灣麵阿🍜最愛既拌麵。裝修仲好得意,仼何人經過都會被吸引😌Set lunch 包前菜,甜品,飲品🔸川味牛肉湯麵新穎川味麻辣湯底,飲落去不只順口還不會太油膩,麵條細軟滑順,咬落咀嚼,牛筋入口即化軟Q彈牙,柔軟度恰當,香味更鎖住肉內👍生乳銅鑼燒(朱古力)口味係我最愛既朱古力🍫好綿密,超好食而且唔甜!煙燻無骨鳳爪最愛冇骨鳳爪,岩哂我啲懶人,用咗嘅煙熏味,好好食😋🔸Kiki麵{台灣腸,原味生乳卷}黎到Kiki麵店,點可以唔食招牌kiki 麵,濃郁嘅花生醬加麻醬,好有台灣夜市風味,再加分量十足嘅滷肉,鹹得黎帶點甜,配上經典嘅台灣腸,正👍甜品最欣賞係台灣直送嘅原味生乳卷😋奶油勁滑,又唔油膩👍🔸紫薯雪絨黑糖薑母鮮奶紫薯同薑茶,原來都好夾,薑味比較重,再溝鮮奶,係女士嘅恩物😊🔸熱冬瓜茶,芒果爆珠.奶蓋芝士海鹽香滑嘅芝士奶蓋,帶有海鹽,鹹甜得宜,配上最地道嘅冬瓜茶,仲有豐富嘅爆
📍 KiKi麵店(荃灣)
Set lunch 包前菜,甜品,飲品
🔸川味牛肉湯麵
生乳銅鑼燒(朱古力)
口味係我最愛既朱古力🍫好綿密,超好食而且唔甜!
煙燻無骨鳳爪
最愛冇骨鳳爪,岩哂我啲懶人,用咗嘅煙熏味,好好食😋
🔸Kiki麵{台灣腸,原味生乳卷}
甜品最欣賞係台灣直送嘅原味生乳卷😋奶油勁滑,又唔油膩👍
🔸紫薯雪絨黑糖薑母鮮奶
🔸熱冬瓜茶,芒果爆珠.奶蓋芝士海鹽